6 bra saker att ha i bilen

I vintras så råkade min familj ut för att bilbatteriet dog och bilen inte gick att starta. Vi ringde assistans och dom svarade att det skulle tyvärr ta några timmar för dom hade fullt upp den här kalla vinterkvällen. Vi hade tur och var nära ett köpcentrum så vi kunde gå in och ta en fika. Självklart kom tankarna och funderingarna vad vi hade gjort om vi suttit fast ute på någon landsväg istället. Efter det så kompletterade jag den obligatoriska varningstriangeln och förstaförbandskudden med lite andra saker för att vara bättre förberedd. Det blir väldigt kallt att sitta still i en bil utan motor några timmar när det är minusgrader ute.

Följande saker kompletterade jag med:

Dynamo ledficklampa

Multitång

Fleecefiltar

Reflexväst

Arbetshandskar

Vattenflaska

Har du några bra tips på saker att ha i bilen så dela gärna med dig.

Annonser

5 reaktioner på ”6 bra saker att ha i bilen

  1. Tändare, värmeljus och en vältsäker burk eller nåt att ställa dem i, brandsläckare, första hjälpen, en PET med vatten skulle jag åtminstone komplettera med. 🙂

    Gilla

  2. Kloka saker som du redan har räknat upp. Vintertid kan det också vara bra med en snöskyffel. Det är inte ovanligt att bilar kör fast i snön, kan även hända på mindre vägar och man kan bli sittande många timmar innan hjälp kan komma fram. Kanske också ett paket kex eller liknande.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s