Varmaste Mars globalt sedan 1880

I morse när jag vaknade och tittade ut så tänkte jag att vilket underbart väder det är. Solen skiner och jag tar fram paddan och slösurfar bland nyheterna.

På Aftonbladet.se läser jag att Amerikanska National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA som mätt temperaturer över hela jorden sedan 1880 noterade ett nytt rekord i mars månad. Den genomsnittliga temperaturen på land och till havs runt hela jorden var 13,55 grader varmt. Aldrig tidigare har det varit så varmt sen mätningarna startade. Dessutom är istäcket på Arktis det minsta som uppmätts under mars månad. Även januari och februari var också rekordvarma månader och medeltemperaturen för första kvartalet 2015 är 0,82 grader varmare än snittemperaturen samma period under hela 1900-talet.

I artikeln intervjuas även meterologen Martin Hedberg från Vädercentralen och han bedömer det hela som illavarslande och påpekar att av de senaste 11 månaderna har sju av dem slagit värmerekord eller snuddat vid rekordet. Han berättar att orsaken är klimatförändringarna och den globala uppvärmningen och att jordens temperatur kommer att fortsätta att stiga under de närmaste åren med mer extremväder som följd. Till exempel kraftig nederbörd, omfattande värmeböljor och kraftiga stormar.

Hela artikeln hittar du här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20646609.ab

Oroande och tankeväckande. Men jag tänker passa på att njuta av dagens vackra och varma väder och kanske titta till grönsakslanden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s