Tips för en regnig sommar

Snart börjar semestertiderna för dom flesta av oss. Än så länge ser det inte ut att bli något höjdarväder så om det nu skulle bli en regnig sommar så vill jag passa på att tipsa om några bra serier som går på tv just nu där man kan passa på att lära sig en del.

Lev fritt eller dö som går på National Geographic är en serie om ett antal personer som har valt att leva utanför det normala samhället. En person lever som en trapper ute i ett träsk, en annan som nomadisk jägare och ett par odlar växter på sin tomt samt håller bin och höns. En person lever i en hydda i skogen och får där ibland besök av sin dotter. Den här serien är faktiskt en av dom mest intressanta som går just nu då man faktiskt kan ta till sig en del kunskap om hur man blir självförsörjande och vilka problem det också innebär.

Dual survival kommer i slutet av juni med helt nya avsnitt på Discovery Channel. Joseph Teti och Matt Graham som har ersatt Cody Lundin och Dave Canterbury har enligt min åsikt lyft programmet en hel del. Dual survival är också ett av dessa överlevnadsprogram som faktiskt inte är helt ute och cyklar utan innehåller en del tips och tricks.

Alaska: The last frontier som också går på Discovery Channel är också ett intressant program om familjen Kilcher som lever ett slags nybyggarliv i Alaskas vildmark. Vi får se hur de klarar sig igenom det mesta i en hård vardag i allt från att flytta boskap, ta hand om sjuka djur till att fixa på huset med det som finns att tillgå.

Om du inte har tillgång till dessa kanaler så borde en del avsnitt gå att hitta på youtube.

Har du några tips om intressanta program så kommentera gärna här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s