Sommarens fynd på auktioner och loppis

verktyg

Runt vårt sommarställe så kryllar det av auktioner och loppisar under sommarhalvåret och det är kul att titta in när man ändå har vägarna förbi för att se om man kan göra några fynd. jag upptäckte att det finns massor av fynd man kan göra för att öka sin krisberedskap. Själv fyndade jag bland annat en stor gjutjärnsgryta i mycket gott skick. Den kostade bara ett par hundralappar och en liknande ny i affären skulle kosta nästan ettusenfemhundra.

Jag tänkte tipsa om några saker att hålla utkik efter om du själv har möjligheten att loppisfynda eller gillar att gå på auktion.

Verktyg. Handverktyg som inte är eldrivna. Bra sågar, yxor, vevborrar mm. Egentligen alla verktyg du kan tänka dig behöva använda under en längre krissituation.

Gjutjärnsgrytor och stekpannor. De klarar av att användas direkt över öppen eld eller på grillen.

Trädgårdsredskap. Om du planerar att kunna bruka din mark för att odla eller öka din självhushållning så finns massor av fynda här. En vanlig handjagare till gräsklippare kan vara ett bra komplement.

Oljelampor och fotogenlyktor. Se till att ha gott om belysning.

Hushålls och köksredskap. Se till att fynda handdrivna köksredskap som visp eller köttkvarn eller om du lyckas hitta konserveringsutrustning. Även utrustning för saft och syltning kan vara bra att ha.

Det finns massor av fynd att göra och det är ditt behov som styr vad du letar efter.

Lycka till

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s