Utbildning och kurser

Education

Det finns ett ett antal kurser och utbildningar som kan vara värda att titta på för att vara förberedd inför krissituationer och även bli mer kapabel att klara sig själv under svåra förhållanden.

Jag tänkte tipsa om några utbildningar som finns att tillgå.

Simskola för vuxna

Det är inte alla som kan simma och det finns flera simskolor som erbjuder simskola för vuxna. Svenska livräddningssällskapet erbjuder en kurs som heter Självskyddskurser för vuxna. Det är en utbildning i vattensäkerhet och simfärdighet för icke simkunniga. Kursen arrangeras på uppdrag av Myndigheten för samhällskydd och beredskap ( MSB ). Kursen är på 10 tillfällen om 1 timma och är kostnadsfri för deltagarna.

För mer info se: Svenska Livräddningssällskapet

Första hjälpen och hjärt och lungräddning (HLR )

Det finns flera aktörer som utbildar inom HLR och det är bara att googla. Men Röda Korset har fått i uppdrag av MSB att anordna kostnadsfria utbildningar i första hjälpen och HLR till allmänheten.

Det krävs att man är en grupp på 10-14 personer och har tillgång till lokal. Man kan till exempel vara en föräldragrupp, förening, kompisgäng eller liknande.

För mer info se: Röda Korset

Issäkerhet

Att ha kunskap om issäkerhet och isars svagheter, samt hur man hanterar en situation där någon eller du själv går genom isen, är livsviktig kunskap om man vill röra sig ute på isarna.

Friluftsfrämjandets lokalavdelningar brukar hålla kurser i issäkerhet. Medlemskap i Friluftsfrämjandet brukar vara nödvändigt.

För mer info så kolla med din lokalavdelning inom Friluftsfrämjandet.

Brandkunskap

Flera lokala avdelningar inom Brandskyddsföreningen och Räddningstjänsten håller utbildningar för privatpersoner i brandkunskap och i att släcka bränder. Hör efter med din lokala avdelning.

Överlevnad

Överlevnadskunskap handlar om allt från att bygga skydd, göra upp eld, hitta vatten och föda till att lära sig om vad en människa klarar av under svåra förhållanden.

Svenska överlevnadssällskapet ordnar ett flertal olika utbildningar inom överlevnad, göra upp eld mm. För mer info se: Svenska Överlevnadssällskapet

Har du tips eller erfarenheter från bra utbildningar så dela gärna med dig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s