Att leda Sverige med ögonbindel

policecar.jpg

Jag har alltid tänkt att det måste vara ganska lätt att vara politiker i Sverige. Hela vårt system fungerar ju så i praktiken att om du arbetar som politiker eller är statsanställd så är du helt ansvarsbefriad. Misslyckas du eller till och med blir påkommen med att göra något du inte skulle ha gjort så blir du antingen förflyttad ( läs befordrad ) eller så rider du bara ut vågen tills media har lugnat ner sig efter några veckor.

Vi svenskar är ju inte heller kända för att protestera högt när vi blir upprörda utan vi knyter hellre näven i fickan och kanske pratar om det med grannen om att allt håller på att gå åt skogen. Vi gör ju inte som fransmännen som dumpar några lass med dynga utanför berört departement.

Visst ska man inte blunda för att många politiker blir utsatta för hot mm av vissa personer. Men jag talar om den stora massans reaktioner.

Tyvärr så verkar våra politiker och politiskt tillsatta tjänstemän leda vårt land med ögonbindel, för det börjar bli väldigt skrämmande när vi om och om igen får höra att det är inga problem men det kommer att dröja något år innan det blir bättre och syns i statistiken. Jag tänker närmast hur polismyndigheten, sjukvården, Post Nord, skola, äldreomsorg, SJ mfl fungerar. Vänta nu! Det var ganska många och viktiga delar av vår infrastruktur och allt har problem.

För några dagar sen kunde man läsa i flera medier om att svenska män vill beväpna sig. Tullen har nämligen sen årsskiftet fram till nu gjort 9 gånger så många beslag av batonger och 5 gånger så många beslag av elpistoler som under hela förra året. Det är försändelser beställda från utlandet som beslagtas och den vanligaste beställaren är en svensk man i åldern 18-35 år över hela landet som vill kunna försvara sig själv. Tullen har inte märkt någon ökning av tillslag på andra typer av vapen tex tårgas mm under perioden.

Det här blev bara en kort notis i de medier jag kollade upp men om jag vore politiker så skulle jag börja oroa mig för vad jag varit med att ställa till med. När handen varit knuten i fickan så länge, hos så många så att de känner ett behov av att beväpna sig för att skydda sig själv och sin familj så är det dags att ta av ögonbindeln och erkänna sina misstag och ta tag i problemen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s